Stroe
Het dorp Stroe is een wissel tussen weide en heide en wordt enerzijds omsloten door agrarisch gebied en anderzijds door de prachtige Veluwe. Het dorp is gunstig gelegen aan de snelweg A1 AmersfoortApeldoorn. In Stroe bestaat een grote saamhorigheid en zelfwerkzaamheid zoals bijvoorbeeld het laatste dorps project, een prachtig herbouwd onderkomen van de plaatselijke voetbalvereniging. Afgelopen jaren heeft er in Stroe een gevarieerde eigentijdse nieuwbouw plaatsgevonden, gelegen in een royaal groenplan en eigen afwatering van natuurwater. Stroe bezit naast de basisschool, middenstand en horeca over prachtige monumentale boerderijen, zaadeest en tuinen. Stroe is een poort naar de Veluwe. Daarom kan men fietsen, boswandelingen maken en struinen over de Stroese heide. Iedereen die even wil ontsnappen aan het drukke stadse leven kan bijkomen in het “natuurlijke” Stroe.
Wensen en standpunten Stroe:
- Voorkomen ontstaan sluiproute door Stroe in relatie tot nieuwe oostelijke rondweg.
- Geen railterminal in Barneveld die directe consequenties heeft voor Stroe: Deze railterminal zorgt voor vele tienduizenden (exclusief overslag en groei) vrachtwagenbewegingen per jaar door de gemeente. Er zullen vele vrachtwagens via de afrit Stroe richting Barneveld gaan rijden om zo de files op de A1 te vermijden. Lokaal Belang wil een goede bereikbaarheid behouden en inzetten op vermindering van fijnstof.
- Treinstation Stroe op lijn Apeldoorn-Amersfoort.
- Zorgen voor een goede ontsluiting van de nieuw te realiseren woonwijk ‘Het Wulperveld’ in Stroe en met daarbij de Ericaweg en de Wolweg in het bijzonder.
- Aandacht voor verbetering verkeersveiligheid op de ontsluitingswegen van, naar en in Stroe.
- Proactieve inzet en realisering snel internet.
- Nadrukkelijke inzet en realisering verbetering aanrijdtijden ambulance zowel op regionaal niveau (VGGM, samenwerking met Ermelo en Harskamp) als lokaal door middel van mogelijke dependances voor hulpdiensten.
- Investeren in groen op/rond het dorpsplein.
- Inzet voorkomen lage vliegroutes.
- Een fietsverbinding vanaf de Stroeërschoolweg richting de Garderbroekerweg langs de spoorlijn.
- Instellen 30 km op de Wolweg met daarbij optimalisering van zebrapad Wolweg.
- Instellen 30 km op de Stroeërweg .
- Mogelijkheden gemeentelijke schaapskudde onderzoeken